Vägen från akutmottagningen vid CSK ner mot Älvgatan. Foto: Landstinget i Värmland.
Den här vägen från akutmottagningen vid CSK ner mot Älvgatan ska få ett namn. Foto: Landstinget i Värmland

Akutvägen behöver få ett namn

3:27 min

Den lilla vägsträckan mellan Älvgatan och entrén till Akuten på Centralsjukhuset i Karlstad saknar namn. Nu ska värmlänningarna få vara med och döpa den.

Det har diskuterats länge - men just den här vägsträckan har inte fått något namn. Landstinget i Värmland tog hjälp av P4 Värmlands lyssnare för att få in förslag. Det bara rasade in

Bättringsvägen"

Golgata"

Blindtarmen"

Men det är inte bara sjukvårdsrelaterade förslag som är intressanta.

– Det är dumt att blanda in akuten, för det kan hända att vi flyttar på akutingången och då kan det bli missvisande, säger fastighetschef Annette Andersson.

Via Appendix"

Akutvägen"

– Man kan utgå från geografin, man tänka på Klarälven, man kan tänka på vård och på vad som fanns här innan sjukhuset. Det var på landet med betesmarker och växthus, så det kanske kan vara en inspirationskälla, säger landstingets konstchef Anna Åberg.

Det går att lämna förslag på Landstinget i Värmlands Facebooksida fram till midnatt söndag den 20 mars 2016. Till påsk ska tre namnförslag väljas ut och lämnas till stadsbyggnadsnämnden för ett slutgiltiga beslutet.

Vår tråd på Facebook innehåller många förslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista