Kicki Johansson. Foto: Jonas Ekströmer
Kicki Johansson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Arvika Basketstjärna redo för Mästarnas Mästare - och hemflytt

Kicki Johansson: "Värmland är mitt landskap och där trivs jag"
3:53 min

I april kliver hon in i SVTs program Mästarnas Mästare, Sveriges första kvinnliga basketproffs Kicki Johansson från Arvika Basket. Och nu avslöjar hon att hon valt att flytta hem igen.

Hon tog sitt Arvika Basket till 6 SM-guld och ända till Europacupfinal 1991 - och TV-klippen från det historiska ögonblicket får oss fortfarande att hoppa högt av glädje.

– För att avslöja lite från Mästarnas mästare, så kommer man ju få se lite på min tillbakablick och jag blir jag väldigt rörd när jag ser det och bara du nämner det får jag rysningar av vällust, säger Kicki Johansson.

– Den sammahållningen och det självförtroendet och vad vi presterade tillsammans med hela Värmland, det kommer jag aldrig att glömma, säger hon.

Den tredje april tar hon klivet in i Mästarnas mästare och hon har tränat mycket på "90 grader" mot träd i skogen - men mycket mer kan hon inte avslöja, men:

– Jag är nöjd med min insats.

Och en sak avslöjar hon för P4 Värmland - efter sommaren flyttar hon hem till Kristinehamn från Huddinge igen.

– Är det någon som vill anställa en avdankad basketstjärna så är jag öppen för förslag, skrattar Kicki Johansson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".