Per-Samuel Nisser (M). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Per-Samuel Nisser (M). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio. (arkiv)

Nu ska hela kommunen granskas

Per-Samuel Nisser: "Vi vill gå till botten med detta."
1:44 min

Efter den senaste tidens avslöjanden om korthantering inom Karlstad Airport väljer nu Karlstad att se över hela kommunens kortanvändning, representation och resor. Det är kommunstyrelsen som nu ger kommundirektören och bolaget Karlstads stadshus i uppdrag att utreda det här.

Styrelsen vill också ha reda på om kommunens personal vet hur de ska slå larm när de hittar brister. Dessutom kommer granskningen av flygplatsen att utökas med en extern konsult som kontrollerar om namnlistor på kvitton är korrekta.

Enligt kommunalråd Per-Samuel Nisser vill kommunen reda ut om det behövs ytterligare åtgärder för att se till att något liknande inte händer igen.

– Vi utgår från att kommunen fungerar med de internkontroller som finns men det är ju uppenbart att här finns ett antal frågetecken, säger Per-Samuel Nisser. Då vill vi gå på bredden och se om det finns några fel i vårt system och om det är något vi behöver ändra på.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".