Henrik Flognman, tränare Karlstad innebandy dam. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio
Henrik Flognman, tränare Karlstad innebandy dam. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio
SSL

Karlstad förlorade efter omdiskuterad utvisning

Henrik Flognman " Vi gör det bra"
3:18 min

I kvartsfinal två hemma i Karlstad skulle man visa att man var värda att ta den sista slutspelsplatsen. Men IKSU blev för svåra och fick viss hjälp av ett omdiskuterat domslut.

Ett obeslutsamt IKSU såg plötsligt ut att vara mänskliga när Karlstad satte högsta fart från start och tog överaskande ledningen fyra minuter in i den första perioden. Karlstad spelade en bra taktisk innebandy och gav inte IKSU några möjligheter att komma till.
Men kvarten in den andra perioden så missade hemmalaget en markering och skoningslöst utnyttjade IKSU detta och kvitterade. Kort därefter kom också ledningsmålet för gästerna och därefter hade inte Karlstad kraften att rubba IKSU.
Ett hopp tändes när Malin Hjelm skickade in 2-3 men släcktes lita snabbt efter att Emma Dahlström bestraffades med 2+2 i samma situation och IKSU kunde göra både 2-4 och 2-5 i powerplay.
Karlstads tränare Henrik Flognman hade svårt att acceptera domarens beslut men fick bara inse att så blev fallet.

Nu väntar en mycket tung uppgift för KBIF att försöka vända på serien och inte tillåta IKSU att avgöra på hemmaplan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".