Tre deltagare på släktforskningens dag.
1 av 2
Hans Olsson från Värmlands släktforskarförening, Petra Berglund från Värmlandsarkiv och Irene Lindström, besökare på släktforskningens dag. Foto: Annika Ström / Sveriges Radio
Gamla listor över skolresultat. Används för släktforskning.
2 av 2
Gamla längder med skol- och studentresultat, som man kan forska i på Värmlandsarkiv. Foto: Annika Ström / Sveriges Radio

Stort intresse för släktforskningens dag

1:05 min

Intresset för att leta upp sina släktingar flera hundra år bakåt håller i sig. I helgen tog mer än 200 personer tillfället i akt på Släktforskningens dag i Karlstad.


– Intresset är stort, säger Petra Berglund aretar på Värmlandsarkiv. I och med att många av de källor man använder sig av numera är digitaliserade har vi märkt att det är fler och fler yngre som tar till sig det här med släktforskning.

Det var full aktivitet i Värmlandarkivs forskarsal i gamla seminariet i Karlstad under släktforskningens dag på lördagen. En av besökarna var Irene Lindström.

– Jag tittar på min mammas sida, som kommer från Sillerud, säger Irene Lindström. Jag har alltid varit historiskt intresserad. Det är väl så när man blir lite äldre så vill man veta mera om sitt ursprung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista