Grus
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Nu ska gruset bort i Karlstad

Karlstads kommun börjar nu sopa upp sand och grus från gator och cykelvägar. Klart blir det först i början av maj.

Först ut är cykelbanorna och veckan efter kommer kommunen att sopa på skolor och förskolor för att sedan sopa i bostadsområdena i kommunen.

– Det är mindre mängd grus att sopa i år eftersom vi har haft en ganska mild vinter så vi hoppasatt vi kommer att bli klara snabbara än vanligt. Men det beror på vädret, säger Stefan Björkman, på teknik- och fastighetsförvaltningen som ansvarar för sandupptagningen i kommunen.

Här har du hela städschemat.

När det blir dags att sopa bostadsområdena i kommunen kommer de fyra arbetslagen att arbeta från olika håll. Ett lag börjar i Vålberg, ett annat börjar i Tingvallastan och rör sig västerut, det tredje börjar på Sundsta och rör sig österut och det fjärde börjar på Råtorp och jobbar söderut.

– Vi kommer regelbundet att lägga ut information om var vi är och sopar just nu på karlstad.se. Vi tror vi är klara i början av maj, säger Stefan Björkman.

Kommunen behöver också hjälp av Karlstadsborna.

– Hjälp oss gärna genom att inte sopa ut grus och sand i gatan efter att vi städat ditt område. Vi är också tacksamma om bilar inte parkeras så att de hindrar grusupptagningsmaskinerna när ni ser att vi kommer, säger Stefan Björkman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".