En mygga sticker en man på handen. Foto: Johan Nilsson/SCANPIX
Foto: Johan Nilsson/TT.
Forshaga

S och M överens om myggbekämpning

0:59 min

Efter en tids politiskt trätande kring myggen i Deje, har nu Socialdemokraterna och Moderaterna enats om en gemensam överenskommelse.

Myggplågan i Deje har varit en följetong i åratal, och i somras uttalade Moderaterna att de inte har något förtroende för tjänstemännen på Forshaga kommuns miljökontor. Moderater och kristdemokrater stormade också ut från ett kommunstyrelsemöte för att de inte fick diskutera mygg.

Men nu meddelar Socialdemokraterna och Moderaterna att man är överens. Bland annat ska man i framtiden samarbeta med Nedre Dalälvens utvecklingsbolag, med en gemensam upphandling av helikopter och bekämpningsmedel. I väntan på ett sånt samarbete ska gasolfällor placeras ut där de behövs bäst, till exempel runt förskolor i Deje.

Socialdemokraterna och Moderaterna vill också tillsammans med andra partier jobba för en nationell samordning i myggfrågan. "Vi vill nu avpolitisera myggfrågan helt och hållet", skriver de båda partierna i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista