Ida Rosén. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Ida Rosén, Flow i Karlstad. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Poledance på kongress skapar het debatt

2:37 min

Heta diskussioner har uppstått efter att SKL har haft poledance som underhållning i samband med en kongress. Att några av de deltagande politikerna då valde att gå därifrån upprör bland annat Ida Rosén, ägare av poledancestudion Flow Karlstad, som nu konfronterar politikerna.

I helgen anordnade Sveriges kommuner och landsting (SKL) arbetsmarknads- och näringslivsdagar på Uppsala Konsert och kongresscenter. När det var dags för underhållning så hade man anlitat artisterna Jecko och Jessie, som ofta syns i Barnkanalen. De hade lovat trolleri, jonglering och akrobatik.

Men akrobatiken väckte starka reaktioner i publiken, bland annat så gick den moderata växjöpolitikern Oliver Rodengren upprört därifrån. Han twittrade ut, "Hur tänkte @S_K_L med den här middagsunderhållningen på Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna?"

– Underhållningen var då två komiker som först gjorde ett framträdande, den var det säkert fler som tyckte var rolig och så. Därefter var det ett annat uppträdande och då var det bland annat en kvinna med begränsad mängd kläder som dansade kring en påle. Jag trodde först att det skulle bli något komiskt, men det blev det inte, säger Oliver Rodengren till P4 Kronoberg.

Det tycker inte jag var lämpligt, det kändes obekvämt.

Händelsen har upprört många personer som dansar poledance. En av dem är Ida Rosén, ägare av poledancestudion Flow Karlstad, som har konfronterat Oliver Rodengrens uttalande genom ett blogginlägg och en namninsamling.

– Han har ju faktiskt inte kunnat ge något annat svar än att det var lättklätt. Det kan väll jag tycka vara lite konstigt eftersom det säger sig självt att inte kan ha särskilt mycket kläder på sig i denna träningsformen, för då kommer man halka av, säger Ida Rosén och fortsätter:

– Det var inte frågan om någon typ av striptease utan det är en akrobatisk träningsform.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista