Kommunhuset i Kil. Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.
Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.

Kilsskolor anmälda till Skolverket

1:09 min

Skolinspektionen har fått ta emot en anmälan om en elevs skolsituation i Kils kommun. I anmälan uppges att eleven blivit utsatt för kränkande behandling och några år senare inte fått sin rätt till utbildning tillgodosedd.

Anmälaren menar eleven fått utstå daglig mobbing. Händelserna utspelade sig under åren 2007- 2010 och anledningen till att anmälan gjorts först nu är att eleven inte berättat om flera allvarliga händelser på grund av att eleven känt skam för det som skett.

Anmälaren menar bland annat att lärarna inte arbetade med att lösa den svåra situation eleven befann sig i och att lärarna menade att problemen låg hos eleven som de ansåg hade svårt att knyta an till andra barn.

Slutligen fick eleven byta skola.

Idag gäller anmälningen till Skolverket också att eleven inte har fått sin rätt till utbildning tillgodosedd eftersom denne känt en stor ovilja till att gå till skolan och kommit efter med många kurser.

Skolverket har nu begärt svar på en rad frågor från Kils kommun innan de kommer att ta ställning till anmälningen.

Skolchefen i Kils Kommun Mats Brorsson, uppger till Sveriges radio Värmland att han och ingen annan inom kommunen får svara på några frågor i ärendet innan utredningen är färdigbehandlad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista