Rök från byggnad och Kajsa Sundström (infälld). Foto: Daniela Schwarzer/TT och Region Värmland
Rök från flugplatsen i Bryssel. Kajsa Sundström Van Zeveren (infälld) är kontorchef på Region Värmlands European Office i Bryssel. Foto: Daniela Schwarzer/TT och Region Värmland.

Region Värmlands chef i Bryssel: "Fått order om att ta oss hem"

1:46 min

Region Värmland stänger sitt Brysselkontor efter morgonens explosioner på flygplatsen och i tunnelbanan. Kajsa Sundström Van Zeveren är platschef på kontoret och fick först höra vad som hänt när hon var på väg till jobbet.

– Just nu befinner jag mig på kontoret. Jag satt på tåget när jag fick veta vad som hänt på flygplatsen. Nu har det ju hänt saker på en tunnelbanestation i närheten. Vi försöker följa utvecklingen på nyheterna. Vi har också fått order om att ta oss hem nu, säger Kajsa Sundström Van Zeveren, kontorschef på Region Värmlands Bryssel-kontor.

Beskedet om vad som egentligen hänt fick hon via ett sms från Sverige då hon satt på tåget in till jobbet. Flygplatsen ligger en bit från kontoret men tunnelbanestationen är ganska nära:

– Den stationen är bara två tågstationer bort, knappt en kilometer, säger Kajsa Sundström Van Zeveren.

När P4 Värmland återigen får tag i Kajsa Sundström Van Zeveren berättar hon att hon fortfarande sitter kvar på kontoret.

– Rekommendationerna här är att man ska vara kvar där man är, företag ska hålla sina anställda inne. Jag har försökt ringa taxi för jag måste ta mig hem på det viset men det går inte så bra, berättar Kajsa Sundström Van Zeveren.

Under dagen har personalen på kontoret hållit sig inomhus och man åt överblivna rester från gårdagens lunch för att slippa lämna byggnaden. Det råder en tryckt stämning på plats.

– Det går lite upp och ner men vi mår inte så bra. Det är inget som säger att det här inte händer igen och vi vet ju inte ens om det är färdigt idag. man väntar och följer nyheterna och bara förväntar sig att det ska hända nåt mer någon annanstans, säger Kajsa Sundström Van Zeveren.   


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista