Jessica Rammin ordförande för nätverket downs syndrom i Värmland Foto Per Larsson
Jessica Rammin och sonen Liam Bengtsson Foto: Per Larsson

Rocka Sockorna för att olika är bra

8:25 min

– Den här dagen är viktig för att uppmärksamma olikheter, säger Jessica Rammin, ordförande för nätverket Downs syndrom i Värmland.

Människor har vissa olikheter och det är viktigt att alla ska få en plats, alla ska kunna göra sig hörda och alla ska få vara delaktiga säger Jessica Rammin när hon tar emot i föräldrahemmet i Karlstad där hon och sonen Liam är på besök och naturligtvis så har hela familjen olika strumpor på fötterna när det är rocka socka-dagen.

Som förälder till ett barn med Down syndrom så är det en ständig kamp för att få den hjälp som man har rätt till och en sak som Jessica pekar på är vårdbidraget, som skiljer sig utifrån vilken kommun man råkar bo i:

– De värmländska barnen förlorar ungefär 400,000 kronor upp till det dom är 18 år jämfört med barn i andra län säger Jessica Rammin som hoppas på att man med hjälp av Svenska Downföreningen ska få till samma regler i hela Sverige.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista