Cecilia ''Cicci'' Östlund från Team Ahlmarks
Cecilia ''Cicci'' Östlund från Team Ahlmarks. Foto: Nick Strömgren/Sveriges radio

Curlinglaget Team Ahlmarks splittras

4:12 min

Landslagsmeriterade curlinglaget Team Ahlmarks splittras. Trots stora framgångar med flera medaljplatser har dom kommit fram till att lägga ner satsningen.

– Det var ju Sabina Kraupp som tog beslutet först att hon inte ville satsa mer. Då kom vi andra fram till att det skulle bli tungt att hitta en ersättare på så kort tid till OS-satsningen. Så vi valde att gå skilda vägar och göra något på egen hand.

Det tar lång tid att hitta en ersättare i curling. Möjligvis inte för att hitta en person men för att det ska kunna stämma rent praktiskt med lagmedlemmarna. Framförallt om man vill spela på den nivå som Cicci Östlund spelar på.

– Att splittras känns tufft eftersom jag spelat curling i 17 år. Jag är van att vara bortrest för att spela vintertid så det kommer kännas annorlunda.

Med 17 år av stenhård träning så kan man tro att Cicci Östlund ska pensionera sig. Men hon menar att curlingen är en sport som man kan spela långt upp i åldern och fortfarande vara på elitnivå.

– Jag är lite kluven om jag är redo att kliva av isen helt och hållet. Framtiden får helt enkelt visa vad som blir av.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista