Wiktor Sundqvist, är en av de unga talangerna i Wermland operas satsning.
Wiktor Sundqvist, är en av de unga talangerna i Wermland operas satsning. Foto: Therese Håkansson/Sveriges Radio

Värmländska talanger inspirerar unga musiker

3:55 min

Wermland Opera har inlett en satsning där unga musiker med Värmlandsrötter tar plats i strålkastarljuset. Konserten Unga värmländska talanger ska visa andra unga att en musikalisk karriär är möjlig.

Wermland Opera vill lyfta unga, värmländska musiker med en lovande musikalisk karriär framför. I Värmland, Sverige eller världen. Resultatet blev en konsert, med premiär i Sundstaskolans aula på onsdagskvällen.

– Det är så roligt att värmlänningarna får se dem innan de far iväg. För dehär är vi helt övertygade om kommer att att fara ut och få en karriär nånstans i Sverige, men kanske till och med Europa och andra delar av världen, säger Pernilla Eduard från Wermland Opera.

Förutom att presentera värmlänningarna för länets unga musikelit, syftar konserten också till att inspirera andra unga musiker.

– Att se andra unga stå framför en hel orkester är ju en jättehäftig upplevelse, säger Pernilla.

En av de fyra unga talangerna i konserten är Hannes Öberg, med ursprung i Sunne men numera bosatt i Stockholm där han studerar på Operahögskolan.

– Det är alltid så himla roligt när man kommer till hemmaplan och rötterna, säger Hannes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista