Stefan Holm
Stefan Holm. FOTO: JANERIK HENRIKSSON

Holm: ”Pressen ökar på IOK”

0:54 min

Den brittiska tidningen The Times rapporterar att även rysk simning präglas av systematisk dopning. Nu ökar trycket på den internationella olympiska kommittén IOK att agera i frågan. Det säger OS-guldmedaljören Stefan Holm som sitter i IOK:s aktivas kommitté.

Rysk friidrott är avstängd på grund av systematisk dopning. Även ett tiotal ryska brottare har fastnat i dopningstest och riskerar att portas från OS.

Nu rapporterar den brittiska tidningen The Times att även rysk simning präglas av systematisk dopning. Det gör att trycket på IOK att agera i frågan ökar, enligt OS-guldmedaljören Stefan Holm som sitter i IOK:s aktivas kommitté.

– Tittar man på just OS, då pratar hela tiden IOK:s president Thomas Bach om att man ska skydda de rena aktiva. Det gör man kanske inte om man faktiskt stänger av ett helt land och riskerar att stänga av just rena aktiva som deltar i OS. Men det är klart att, kommer det fram fler saker kring ett enda land, i det här fallet Ryssland, ökar pressen på IOK att kanske i slutändan våga stänga av dem, säger han till Radiosporten.

Holm tror dock inte att IOK kommer att stänga av Ryssland i nuläget. 

– Det krävs lite mer inbillar jag mig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista