Kavina Thorslund. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Kavina Thorslund, samordnare på asylboendet Graninge i Molkom.

30 lämnade flyktingboende i protest

1:11 min

En delad länk på Facebook har lett till en rejäl konflikt på flyktingboendet Graninge i Molkom. Igår lämnade 30 kurder boendet i protest.

Det var en anställd på boendet som la upp ett klipp på sin privata Facebooksida som handlade om den kurdiska organisationen PKK. Detta upprörde de 30 kurderna.

– De tog väldigt illa vid sig och det slutade med att de inte ville bo kvar om den här personen finns kvar på boendet, berättar Kavina Thorslund, samordningsansvarig på Graninge.

Det var 20 vuxna och 10 barn som igår lämnade flyktingboendet och istället sov hemma hos en av volontärerna. Den anställde tog också illa vid sig och under dagen har det varit krismöte både med personal och med volontären som agerat som kurdernas talesperson.

– Nu fortsätter vi den här dialogen och den anställde får lite ledigt, berättar Kavina Thorslund.

Kommer de 30 personerna tillbaka?

– Det får vi se, säger Kavina Thorslund. Det är ju inte hållbart att de bor hemma hos en volontär så klart, så det måste vi ju åtgärda.

Fotnot: Under sena onsdagseftermiddagen hade kurderna enligt uppgift återvänt till Graninge.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista