En besviken Magnus Nygren
En besviken Magnus Nygren efter 0-4-förlusten i premiären av årets CHL, Champions Hockey League Foto; Mats Fagerström P4 Värmland
Färjestad-Luleå 1-2

Färjestad skaffade sig uppförsbacke i kvartsfinalserien

1:38 min

Efter 2-1 mot Färjestad i Karlstad har Luleå bara 60 effektiva minuter kvar till SM-semifinalen och Färjestad måste vinna två matcher i Luleå och en hemma för att förlänga säsongen

Lucas "mål i varje match" Wallmark fixade matchbollen med sin fjärde fullträff i kvartsfinalen.

Han sade det själv, Lucas Wallmark: "Det är kul med hockey just nu".

Tack vare den 20-årige forwarden har Luleå 3-1 i matcher på Färjestad. Wallmark har gjort mål i samtliga kvartsfinaler och på onsdagen blev hans 2-0 matchavgörande.

Johan Ryno reducerade i powerplay men Luleå höll undan.

Lennart Petrell gav Luleå ledningen i ett flygande anfall i första perioden och i början av den andra var det alltså dags för "målsprutan" Lucas Wallmark, med åtta fullträffar i grundserien och redan hälften så många i slutspelet.

Färjestad kallade tillbaka Leksandslånet Johan Olofsson till den fjärde kvartsfinalen. Olofsson, som gjort succé i Dalarna, inledde piggt precis som lagkamraterna - men när hemmalaget inte utnyttjade sina chanser växte Luleå.Nu är man en seger ifrån semifinal.

– I grund och botten gäller det att vara noggrann. Vi har en match till att vinna och den kommer bli svår att vinna. Men vi ska göra allt vi kan, säger Luleås Joakim Fagervall till Radiosporten.

– Det viktiga är att vi gör vårat jobb, vi kan inte påverka vad Färjestad gör, fortsätter Fagervall.

För Färjestad är det nu vinna eller försvinna som gäller.

– Det här förändrar inte allt för mycket för oss, vi hade tänkt vinna nästa match ändå. Nu krävs det mer än en vinst uppe i Luleå, då gäller det att älska läget och utgå därifrån, säger Färjestads Magnus Nygren till Radiosporten. 


Färjestad-Luleå 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (7.32) Lennart Petrell (Toni Rajala).

Andra perioden: 0-2 (0.49) Lucas Wallmark (Jonathan Sigalet), 1-2 (10.04) Johan Ryno (Mikael Wikstrand, Travis Turnbull) spel fem mot fyra.

Skott: 21-26 (9-9, 6-12, 6-5).

Utv, Färjestad: 1x2. Luleå: 2x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 7 146.

Luleå leder med 3-1 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista