Magnus Hildebrandt, Unionen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Magnus Hildebrandt, Unionen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Moderatkonflikt kan vara på väg att lösas

0:56 min

Otydligt ledarskap och härskartekniker. Det menar fackförbundet Unionen har gjort att alla tre anställda på Moderaternas kansli i Karlstad är sjukskrivna sedan en tid tillbaka. Unionen kräver att bristerna åtgärdas omedelbart - och nu finns hopp om bättring.

Konflikterna på Moderaternas kansli i Karlstad har funnits under en längre tid men kulminerade då samtidliga anställda blev sjukskrivna.

Fackförbundet Unionen säger att det handlar om flera saker, bland annat ska de anställda ha fått olika instruktioner från olika personer i ledningen och vissa känner sig särbehandlade. Unionen har lämnat in en anmälan - en ovanlig åtgärd enligt Magnus Hildebrandt, regionchef på Unionen.

–Det är väldigt ovanligt, normalt behöver vi inte ha den formella gången utan kan lösa det med diskussioner, säger han.

Under onsdagskvällen hölls ett möte mellan Moderaterna och Unionen och Magnus Hildebrandt är positiv efter det.

– Företaget skulle presentera de första åtgärderna och vår bedömning är att företaget är på rätt väg och omgående ska starta ett antal åtgärder, säger han.

P4 Värmland har sökt flera företrädare för Moderaterna men de har valt att inte kommentera situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista