Helltons Karin Ullén.
Helltons Karin Ullén. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio
HANDBOLL ELITSERIEKVAL

Idag börjar jakten på elitseriekontraktet

0:59 min

Klockan fyra idag spelar Hellton den första kvalmatchen i bäst av tre mot Helsingborg för att hålla sig kvar i elitserien, och lagkaptenen Karin Ullén tycker att laget är väl förberedda inför uppgiften

-Ja, det tycker jag verkligen. Vi har fått någon vecka, kanske tio dagar att ladda om batterierna så jag tycker vi är väldigt bra förberedda för matchen. Vi har tränat med yngre killar så jag tycker vi har fått med farten och lite mer fysiskt spel så jag tycker vi kommer väl förberedda in till den här "drabbningen".

Hur viktigt blir det då med seger i den första matchen eftersom ni börjar på bortaplan, skulle ni få förlust där och komma hem så har ni kniven på strupen i en eller två matcher?

-Det är klart det är viktigt med en vinst i den första matchen men samtidigt får man inte få den där panikkänsla. Vi har varit i den här situationen tidigare men då slagit ur underläge så många gånger så jag är inte speciellt orolig.

Vad blir då avgörande i den här kvalserien sett över tre matcher?

-Det är hungern egentligen, vilka som vill mest och så dagsformen. Jag tycker vi är ett lag som ska och bör höra hemma i elitserien.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista