Caroline Depui och Siw Gidlöf (S). Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Vid presskonferensen lämnade kommunchefen Caroline Depui och kommunalrådet Siw Gidlöf (S) beskedet att Sätterstrand ska avvecklas. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Hammarö avvecklar Sätterstrand

1:08 min

Sätterstrand Business Park AB avvecklas, men verksamheten drivs vidare av kommunen. Det beskedet lämnades vid en presskonferens på torsdagsförmiddagen.

Avvecklingen sker under de närmaste 6-8 månaderna. Den stora förklaringen till att Sätterstrand Business Park AB gått dåligt är serverhallen.

– Jag ångrar inte att vi satsade på parken, men IT-branschen är inte den samma nu som 2007, säger kommunalrådet Siw Gidlöf (S) till P4 Värmland.

Men serverhallen kommer att få vara kvar, likaså företagshotellet, där ett 50-tal arbetar. Det som avvecklas är aktiebolaget med tre anställda, driften tas sedan över av kommunen direkt - utan bolag emellan.

– Mitt partis inriktning har varit att driva bolaget vidare, men när majoriteten inte vill så går det inte, säger Siw Gidlöf (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista