Entrén till flygplatsen i Karlstad. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Grant Thornton granskar Landmarks kvitton

Det blir Stockholmsbaserade Grant Thornton Sweden AB som ska granska de bristfälliga kvittona för Karlstad Airport. Bolaget har, som önskats, ingen koppling till flygplatsen eller kommunen.

Granskningen av Karlstad Airports betalkort kommer att utföras av Grant Thorntons medarbetare i Örebro.

– Vi har varit noga med att hitta en revisionsbyrå utan koppling till vare sig Karlstad Airport eller Karlstads kommun och det känns skönt att detta nu är i hamn, säger Sune Ekbåge, vice ordförande i styrelsen för Karlstad Airport, i ett pressmeddelande.

Den granskning som nu ska göras omfattar både hur tidigare VD Peter Landmark använt sitt företagskort samt hur styrelsen hanterat dessa frågor och om Karlstads kommuns attestreglemente följts. Granskningen startar under vecka 13 och ska vara färdig innan april månads utgång.

Karlstad Aiport varslar dessutom för att ytterligare en granskning ska göras:

– Vi vill utreda om rent juridiska oegentligheter har förekommit och för det söker vi juridisk kompetens. Vi kommer med största sannolikhet kunna berätta vem som får uppdraget någon gång efter påskhelgen, säger Sune Ekbåge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista