Boxning, arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anrik boxningsgala återvänder till Karlstad

Anders Holmberg: " Det är en fin bredd på tävlingen"
1:23 min

På långfredagen anordnas återigen boxningsgalan Påsksmällen i Karlstad. Tävlingen genomförs i klubben BK25s regi och under dagen kommer 24 boxare att äntra ringen i Idrottshuset på Sundsta.

Senast Påsksmällen anordnades i Karlstad var 1994.  Forne boxaren och BK25s ordförande Anders Holmberg är nöjd med att tävlingen är tillbaka.

– Det är betydelsefullt att få igång ett gammalt klassiskt idrottsevenemang i stan och sen är det en kontinuitet för boxningssporten att vi kan hålla i två tävlingar under ett år som vi har gjort nu, säger Anders Holmberg.

24 boxare från östra Sverige och Norge deltar i tävlingen. Från hemmaklubben BK25 deltar Kristofer Nilsson och Per Lundegård som båda boxas i 81-kilosklassen. Per Lundegård är spänd och förväntansfull inför sin match mot Fredrik Johansson från Oxelösund.

– Jag försöker att slappna av så mycket som möjligt men ändå vara fokuserad på ett lugnt sätt och lägga upp någon slags plan. Jag kollar även på tidigare matcher för att se vad jag kan förbättra inför morgondagens match, säger Per Lundegård.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".