Karlstad IBF:s nyförvärv Kevin Björkström
Karlstad IBF:s nyförvärv Kevin Björkström Foto: Mats Fagerström Sveriges Radio

Karlstad IBF värvar från AIK

Karlstad IBF fortsätter lagbygget för nästa säsong. På en presskonferens presenterades Kevin Björkström från AIK som det senaste nyförvärvet som stod för 42 poäng för Solnalaget den gångna säsongen.

Passande nog fanns den utbildning hans flickvän läser på universitet i Karlstad som var en av anledningarna till klubbvalet givetvis, men det fanns fler anledningar till val av klubb.

-Helheten skulle jag vilja säga. En förening som är på uppgång, dels med utmaningen att etablera Karlstad IBF i SSL på riktigt och kanske till och med få ta dom till ett slutspel. Så helheten, utmaningen med föreningen med staden och alltihop kändes ultimat för mig helt enkelt.

Vad är det då för spelare Karlstad får i Kevin Björkström?

-Oj, dom får en färdig spelare framförallt. Jag har samma poängproduktion, jag har en jämn nivå och är etablerad i SSL framförallt. Sedan har jag spetskvalitéer som inte så många spelare i Sverige har. Dom får en aggressiv och snabb poängspelare som jag tror kommer passa bra in i Karlstad berättar Kevin Björkström som besitter en god portion självförtroende.

Kontraktet med Kevin Björkström är på två år och flyttlasset till Karlstad går någonstans i mitten av Juni. Inom de närmaste veckorna hoppas också sportchefen Mikael Bergkvist kunna få klart truppen till nästa säsong. Några av årets kontrakt håller på att omförhandlas och till truppen håller man just nu på att göra klart med ytterligare två spelare innan man stänger butiken. En vänsterfattad forward och en back till.

SSL nästa säsong utökas från 26 omgångar till 32.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista