Avspärrningar i Åmål
1 av 3
Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio
Polis bevkar avspärrningarna i Åmål
2 av 3
Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio

Lägenhetsexplosion i Åmål rubriceras som mordförsök

Polisen: en person slängde in en sprängladdning
3:01 min

En explosion har ägt rum i ett hyreshus i Åmål. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Det var strax före femtiden i morse som polisen larmades om en explosion i en lägenhet på Läroverksgatan i Åmål. En person ska ha kastat in en sprängladdning i lägenheten. De två personer som befann sig i lägenheten klarade sig utan allvarliga skador, men lägenheten blev till stora delar förstörd. 

Victor Prästbacka är gruppchef vid polisens regionledningscentral. 

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, utan personen som har gjort det här är okänd för oss. Om den misstänkte gärningsmannen är okänd även för personerna som fanns i lägenheten kan jag inte svara på. 

Vad vet ni om personerna som fanns i lägenheten? 

– Det jag kan säga är att det är två vuxna personer. Jag känner inte till att de skulle vara kända av polisen sedan tidigare eller förekomma i belastningsregistret.

Vad händer nu? 

– Bombtekniker är på väg till Åmål. Förutom det pratar vi med vittnen och samlar in så mycket uppgifter vi kan. Vi har inlett en förundersökning om försök till mord. 

Grannen Patrik Bergström vaknade av smällen i morse. 

– Det var fortfarande mörkt ute. Jag låg och sov men så small det till. Det var ett ganska rejält tryck. 

Blev du förvånad när du fick veta vad som hade hänt? 

– Ja, jag trodde det var en gasbehållare eller så. Jag tänkte att det kan ju inte vara så mycket annat, det är ju Åmål vi pratar om. Så jag gick och lade mig igen. Men det var lite mer spännande än så, säger Patrik Bergström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".