Brand i lägenhetshus i Säffle.
Polisens tekniker undersöker brandplatsen. Foto: Jenny Tibblin

Polisens tekniker: Säfflebranden var anlagd

Polisens tekniska undersökningar pekar på att två bränder i Värmland i påskhelgen varit anlagda. Såväl den i en lägenhetslänga i Säffle igår som den i en villa i Svedenäs norr om Karlstad natten till lördag.

Den tekniska undersökningen efter branden i Säffle igår har nu bekräftat misstanken om att branden var anlagd. De fynd som polisen gjort ska nu lämnas på teknisk analys. Det finns ännu ingen misstänkt.

Det var vid femtiden igår morse som elden startas i botten av två trapphus i ett lägenhetshus där bland annat flyktingar bor. Trapphuset och några lägenheter fick rökskador.

Även branden i Svedenäs norr om Karlstad misstänks ha varit anlagd efter fynd i den tekniska undersökningen. Det var natten till lördag som villan brann. I morse ryckte räddningstjänsten ut på nytt till samma villa när det började pyra igen. Polisens tekniker ska undersöka platsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista