Färjestadstränaren Tommy Samuelsson Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio
Färjestadstränaren Tommy Samuelsson Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

Tommy Samuelsson lämnar Färjestad

Han tog några dagar på sig att fundera efter sortin i SM-slutspelet efter 1-4 i matcher i kvartsfinalserien mot Luleå. Nu har Tommy Samuelsson bestämt sig att han och Färjestad går skilda vägar.

Hur mycket har då beslutet med fjolårets sorti redan i åttondelsfinalen mot Brynäs och i kvartsfinalen i år mot Luleå att göra. Resultat som givetvis ledningen i Färjestad inte är nöjda med?

- Det har ingenting med det att göra. Jag behövde några dagar efter sortin ur SM-slutspelet för att fatta ett beslut. Tar man ett sådant beslut samma dag man åkt ur ett slutspel eller dagen efter är risken stor att man gör det i ren besvikelse. Nu kände jag efter några dagar att det är rätt och dags att gå vidare.

Vad blir då nästa steg i karriären?

-Det var som jag sa under slutspelet. Mitt kontrakt går ut efter säsongen och för första gången vet jag inte vart det bär. Förhoppningsvis har mina år som tränare gjort en del avtryck som kan bära mig vidare. Jag har ju trots allt gjort tolv säsonger i Färjestad, lotsat laget till sex SM-finaler och varit med och tagit tre SM-guld som tränare. Så något måste man ju gjort rätt.

Vad finns då kvar att göra fram till att anställningen löper ut den 30 April?

-Det finns massor. Dels att köra en hel del individuella samtal med spelarna. Göra bokslut på säsongen och se till att allt blir dokumenterat så att nästa tränare har lite historia att luta sig mot. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".