Landstingshuset. Foto: Malin Björck/Sveriges Radio.
Landstingshuset. Foto: Malin Björck/Sveriges Radio.

Stormöte efter sjuksköterskeflykt i Torsby

1:00 min

Efter att fyra sjuksköterskor vid vårdcentralen i Torsby sagt upp sig i protest mot nya arbetstider, så är oron stor över hur verksamheten ska kunna bedrivas framöver. På fredag ska landstingsledningen möta de anställda.

Det var tidigare i mars som fyra sjuksköterskor sa upp sig i protest mot en ny föreslagen schemaläggning. Uppsägningarna ledde till stor oro på vårdcentralen och nu tvingas landstingsledningen agera.

På fredag åker bland andra landstingets hälso- och sjukvårdschef, Tobias Kjellberg, till Torsby för att möta de anställda.

Arbetsbelastningen på vårdcentralen har, enligt de anställda, varit hög under en längre tid och vill nu veta hur det fortsatta arbetet ska kunna bedrivas.

Vi hör Mona Jonsson, förtroendevald för vårdförbundet i Torsby.

– Vi går redan på knäna och det kommer att blir än mer anstängt. Det är väldigt stor oro just nu och vi löser det dag för dag. Men det är inte hållbart i längden.

Tror du att de kommer att lyssna på er?

– Jag hoppas verkligen att de tar oss på allvar. Annars vet jag inte hur det kommer att bli. Det går inte att driva verksamheten som det ser ut idag, säger Mona Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista