Curlingstenar i boet. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Efter att tävlingsformen Mixed double fick OS-status har nu deltagarantalet till Curling-VM i Karlstad skjutit i höjden. Foto: Fredrik Sandberg/TT arkiv.

Deltagarsuccé för Curling-VM i Karlstad

300 deltagare från 42 länder kommer till Karlstad
0:56 min

Efter offentliggörandet att curlinggrenen Mixed double tar plats i OS 2018 exploderade antalet deltagare till VM-tävlingen i Karlstad i mitten av april. Tävlingen i Karlstad är nämligen ett av två tillfällen att kunna kvalificera sig för OS.

Två parallella VM-tävlingar kommer att arrangeras i Karlstad om drygt två veckor. Dels VM för spelare över 50 år (som kommer att avgörs i curlinghallen), dels den nya OS-grenen Mixed double som avgörs i Kobbs Arena, som ligger intill Löfbergs Arena. 

Den sistnämnda tävlingen har nu fått deltagarantalet i VM att explodera. Av de totalt 54 nationer som idag är representerade i World Curling Federation, är 42 i nuläget anmälda. Däribland länder som Kazakstan, Brasilien och Israel.

Med anledning av det stora deltagarantalet har även hotellen i Karlstad börjat känna av de stundande VM-tävlingarna, då hotellrummen nu fylls upp i snabb takt.

Curling-VM i Karlstad arrangeras mellan 15 - 23 april. Över 300 deltagare från 42 länder är i dagsläget anmälda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".