Karta som visar var sjön Rjöjden/Rögden ligger. Grafik: CartoDB
Foto: CartoDB

Norsk polis söker spår efter mördad kvinna i Värmland

1:06 min

Norsk polis vill ha hjälp med att finna en kvinna som man tror mördades i början på 90-talet. De senaste spåren leder till norra Värmland.

Den norska polisen letar efter ett kvinna som kan ha mördats för drygt 20 år i Oslo. Enligt polisen kan hon vara nedgrävd vid sjön Röjden i Torsby kommun på gränsen mellan Värmland och Grue kommun.

Sturla Henriksbö som är åklagare vid Oslo polisdistrikt vill nu ha hjälp med att finna liket.

– 2014 gick en man till polisen och berättade att han hade dödat sin sambo 1992 eller 1993. Han berättade att han lämnat liket vid Rögden (Röjden) nära den norska gränsen, säger Sturla Henriksbö.

Norgepolisen har tidigare sökt i området på den norska sidan, utan att finna kvinnan. Den norska polisen vill nu ha tips från Sverige.

– Vi hoppas att någon därute har hört eller sett något. Det kan handla om kläder i skogen, smycken eller nåt annat som kan ge oss ett bättre spår, säger Sturla Henriksbö.

Läs mer om fallet på NRK:s hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista