Ingalill Björn, ordförande för astma- och allergiföreningen i Värmand och Västmanland. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio
ngalill Björn ordförande Astma- och Allergiföreningen i Värmland och Västmanland tror att samhället skulle spara pengar på att allergivaccinera svåra allergiker. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio

Det satsas för lite på allergivaccinering

1:07 min

Trots att samhället skulle spara pengar så satsas det alldeles för lite på att vaccinera drabbade personer med svår allergi. 

Det anser Astma- och allergiföreningen i Värmland och Västmanland med sammanlagt 1250 medlemmar. I dag har föreningen möte i Karlstad.

Ingalill Björn, ordförande för Astma- och allergiföreningen i Värmland och Västmanland, säger att den som har en svår allergi blir borta från jobbet, missar skolundervisning och orkar inte med sig själv eller någon annan. 

– Det här borde vara intressant för vården att satsa på eftersom det blir sådana bra konsekvenser av det. Då tänker jag lite krasst kostnader för samhället, säger Ingalill Björn, som anser att det är alldeles för få som får allergiavaccin. 

 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista