Per-Olof Henriksson, ordförande för Företagarna i Hagfors kommun. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Per-Olof Henriksson, ordförande för Företagarna i Hagfors kommun. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Företagarna vill ge alla Hagforsbor rabatt

"Viktigt att det är en gemenskap kring det"
0:44 min

Näringslivsrådet i Hagfors diskuterade under veckan förslaget att ge alla anställda i kommunen rabatt i de lokala butikerna. Företagarna kom inte fram till något gemensamt beslut men kände att de ville ge alla Hagforsbor rabatter. 

– Vi hade idéer om att ha ett gemensamt erbjudande som gäller alla, men vi har inte lyckats komma fram riktigt i den frågan än utan vi får fortsätta diskutera, säger Per-Olof Henriksson, ordförande för Företagarna i Hagfors.

Nu ska företagarna i Hagfors meddela kommunen vad just deras företag kan erbjuda. Men att all rabatt skulle skada företagarna håller inte Per-Olof Henriksson med om.

– Nej, det tror jag varje företag för sig kan bedöma om det lockar mer kunder genom att man blir mer lojal eller om man inte kan ha pengarabatt kanske man kan ha ett annat erbjudande. Vi tyckte att det var viktigt att det var en gemenskap kring det, så att det gäller så många som möjligt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".