Polistillslag Hamntorget i Karlstad. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Polisrazzia mot illegal trafikskoleverksamhet

Tommy Lindh: "En omfattande insats"
1:05 min

Polisen i Värmlands och Örebro län genomför nu en stor polisinsats mot vad man misstänker är illegala bilskoleverksamhet. Tre personer har anhållits.

Tre personer har anhållits i den razzia som Ekobrottsmyndigheten och polisen i Värmland gör mot illegal trafikskoleverksamhet. Enligt Gustav Dahlin, som jobbar på Ekobrottsmyndigheten, så pågår fortfarande razzian. 

– Men det ska inte vara aktuellt med några fler frihetsberövanden, säger Gustav Dahlin. 

Tommy Lindh, presstalesperson på Polisen i Värmland, sa såhär tidigare i dag:

– Det pågår en omfattande polisinsats, men det är inte vår "show" utan det är Ekobrottsmyndigheten. Vi är dock inblandade som ett stöd.

Strax efter klockan åtta i morse gjordes bland annat ett tillslag vid Hamntorget i centrala Karlstad där också en person ska ha gripits. Vid platsen ligger Trafikverkets lokaler. Även i Karlskoga har en insats gjorts.

Enligt Ekobrottsmyndigheten, EBM, är det en omfattande verksamhet som bedrivs. Katinka Wall på EBM säger till P4 Värmland att en insats pågår mot "oredovisad bilskoleverksamhet".

– Vi räknar med att flera personer kommer att frihetsberövas denna morgon, sa Tommy Lindh till P4 Värmland imorse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".