Jan "Flash" Nilsson, Linus Olsson och Björn Wirdheim i Linus Olsson, Flash Engineering. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Jan "Flash" Nilsson, Linus Olsson och Björn Wirdheim i Linus Olsson, i teamet Flash Engineering. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
STCC

Förre F1-föraren kör STCC för "Flash"

Björn Wirdheim, Reuben Kressner och Linus Ohlsson. Den trion kliver in och sätter färg på STCC i år som stallkamrater i Flash Engineering som är tillbaka– mästerskapets segerrikaste team någonsin med 63 segrar.

– Vi är tillbaka för att köra ifrån de som är bäst. Vi är tillbaka för att köra ifrån Volvo, säger tidigare mästaren Jan ”Flash” Nilsson, ägare och teamledare.

Wirdheim blir förstås det stora affischnamnet. Han har inte tävlat på hemmaplan sedan han vann SM i Formel Ford 1 600 1997.

– Det ska bli jätteroligt att tävla i Sverige igen, speciellt som jag får möjlighet att göra den här satsningen tillsammans med Jan Flash Nilsson och ett av de mest professionella teamen i mästerskapet. Hos Flash Engineering vet jag att jag kommer att få bra förutsättningar att lyckas, säger Wirdheim i ett pressmeddelande.

Wirdheim, 36, vann 2003 Formel 3 000 (GP2) och säsongen därpå var han testförare för Jaguar i Formel 1. Sedan flera år tillbaka är han GT-förare, främst i Japan, men också i Europa. Nu vill han satsa på STCC.

– Jag har följt STCC under flera år och det är kul att jag nu får möjlighet att delta i mästerskapet - och att det går att kombinera med mitt övriga tävlande. Samtidigt har jag ingen tidigare erfarenhet av den här bilen och jag ska köra på banor som jag inte varit på sedan 1997. Jag förstår att det här inte kommer att bli lätt och jag har stor respekt för konkurrerande team och förare, men målsättningen är givetvis att vinna - det är det alltid. Jag ska göra mitt bästa och är övertygad om att vi kommer att leverera bra resultat. 

Stallet satsar också på junioren Reuben Kressner, 19 år, från Stockholm.

Linus Ohlsson, 25 år, är teamets reservförare som i första hand ska ersätta Björn Wirdheim när hans internationella uppdrag kolliderar med STCC.

– Linus är i mina ögon den största talang svensk racing fått fram sedan Thed Björk, säger Jan Nilsson.

Säsongens första deltävling körs i Skövde 1 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".