Flexflight i Torsby
1 av 2
Antalet passagerare ökar dramatiskt för flyget till och från Torsby - Hagfors - Arlanda. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Direktflyg flagga i Torsby.
2 av 2
Direktflyg är överraskade att passgerantalet har ökat så mycket på ett år. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Flyget lyfter från Nordvärmland till Arlanda

Tezz Tordsdotter Åkerman: Vi trodde inte att det skulle gå så fort att öka antalet passagerare
1:07 min

Flyget från Torsby och Hagfors till Arlanda lyfter rejält. Antalet passagerare har från Hagfors ökat med drygt 100 procent och från Torsby med 56 procent om man jämför med första kvartalet i år med förra årets kvartal.

– Vi är otroligt nöjda säger Tezz Tordsdotter Åkerman, operativ chef på Direktflyg som administrerar flyget.

I ett år har Direktflyg administrerat flyget mellan Torsby - Hagfors - Arlanda, och antalet passagerare från Hagfors har ökat med 106 procent, från 325 passagerare till 670 passagerare, om man jämför de tre första månaderna i år med förra årets kvartal.

Från Torsby har ökningen varit 56 procent, från 598 passagerare till 930 passagerare.

– Anledningen är väldigt få inställda turer och det är mestadels affärsflyget som kommit tillbaks och som ökar kraftigt, men även privatflyget ökar och det är nödvändigt att flyglinjen ökar passagerarantalet, säger Tezz Torsdotter Åkerman. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".