Kyrkoherde Lena Skoting
Kyrkoherde Lena Skoting blir inte biskop. Foto: Karin Jansson/Sveriges Radio.

Lena Skoting ute ur biskopsvalet med minsta möjliga marginal

Lena Skoting: "Snopet att komma nästa hela vägen"
3:01 min

Det var trångt i tättrion och långt till klungan. Så kan man med sporttermer beskriva resultatet av biskopsvalet i Karlstad igår. Men för Lena Skoting räckte det inte hela vägen fram, eftersom bara två kunde gå vidare.

Igår stod det klart att det blir en extra omgång i valet av ny biskop i Karlstads stift. Tre kandidater låg i täten i valet, men allra flest röster fick Karin Johannesson och Sören Dalevi. Lena Skoting, kyrkoherde i Säffle, missade chansen med minsta möjliga marginal.

– Det är snopet att komma nästan hela vägen, säger Lena Skoting. Samtidigt är det rätt så skönt att allt är över för min del.

Inför valet hade hon intrycket att det skulle handla om de tre i täten och möjligen ytterligare någon kandidat. Så här efteråt tycker hon det känns helt ok.

– Vi har två bra kandidater och vem som än blir vald kommer att vara en bra biskop i Karlstads stift, säger Lena Skoting.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".