Värmlandstrafik. Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.
Foto: Isak Olsson/Sveriges Radio.

Bussresa ratas av politiker

Ingen av politikerna i Region Värmland har tackat ja till åka med på den bussresa som Handikappförbunden bjöd in till i helgen.

Tanken var att visa politikerna vilka problem de nya, toalettlösa, bussarna orsakar för personer som behöver snabb tillgång till toalett.

Resan skulle gå till Hagfors, och inledas med kaffe och ärtsoppa. Men av de 64 politiker som bjudits in, alla ledamöter i regionfullmäktige, har fyra tackat nej och de andra 60 inte alls svarat, enligt organisationen ILCO, som har tagit emot svaren.

– Vi hoppas naturligtvis att vi vid ett senare tillfälle kan få med några ledamöter från Region Värmlands regionfullmäktige på en bussresa och visa hur de nya bussarna fungerar för oss och andra som behöver ha toalett ombord på bussarna, skriver Anna-Karin Kihlström, ordförande för ILCO Värmland i ett pressmeddelande.

Fakta:
Tarm- uro- och stomiförbundet ILCO är den intresseorganisation som bildades 1965 för att förbättra situationen för stomi- och reservoaropererade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".