Carola Bolmstedt (MP). Foto: Pressbild/Sveriges Radio.
Carola Bolmstedt (MP). Foto: Pressbild/Sveriges Radio.

Spamfiltret stoppade bussinbjudan?

Carola Bolmstedt (MP): "Det har hamnat i skräpposten"
1:08 min

Flera av de regionsfullmäktigeledamöter som bjudits in till en bussresa med ärtsoppa på söndag har sannolikt inte ens nåtts av inbjudan. Det visar en rundringning som P4 Värmland gjort.

Det blir ingen bussresa med ärtsoppa för regionfullmäktigeledamöter till helgen. Handikappförbunden ville visa på problemet med att det inte finns toaletter på bussarna men ingen anmälde sig. Men när P4 Värmland ringer runt till flera av ledamöterna verkar det som om inbjudan i många fall inte ens kommit fram.

Miljöpartisten Carola Bolmstedt hittade inbjudan i sitt skräppostfilter när P4 Värmland ringde.

– Det är lite tråkigt, säger Carola Bolmstedt. Jag själv upptäckte det först nu. Det har hamnat i skräpposten i stället för inkorgen.

P4 Värmland har ringt runt till ett 20-tal fullmäktigeledamöter från Region Värmland varav flera inte sett inbjudan, däribland moderaten Stina Höök.

– Uppenbarligen har det varit något problem, säger Stina Höök. Jag har inte sett inbjudan i min mailkorg. Det är klart att vi som politiker får väldigt många olika inbjudningar och jag kan tänka mig att man kan tolka det här som mer ett sätt att väcka opinion i den här frågan.

Socialdemokraten Leif Haraldsson hade dock fått inbjudan, och var en av de få som svarat.

– Tyvärr är jag bortrest så jag kan inte vara med, men det har jag meddelat, säger Leif Haraldsson.

Hur ser du på att så många inte har svarat på inbjudan?

– Lägger de ner sig och bjuder in så är det väl upp till var och en att följa med eller svara om en har förhinder, tycker jag.

Men Barbro Boomsma, ombudsman på handikappförbundet värmland, tror inte det haft någon avgörande betydelse om inbjudan kommit fram eller inte.

– Jag tror inte det är några fler som hade åkt om de läst det, säger Barbro Boomsma.

Däremot tror hon att deras inbjudan fått avsedd effekt.

– Jag tror att några har fått ett uppvaknande. Man har inte sett den här frågan och trott att tjänstemännen följer intentionerna.

Handikappförbunden planerar att bjuda in till ytterligare en resa framöver.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".