Ansiktsbild på Bengt-Åke Gustavsson i tränarbåset. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX.
Bengt-Åke Gustavsson. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX.

Bengt-Åke Gustafsson fortsatt intresserad av att leda Crowns

"Det fattas massor av pusselbitar"
4:38 min

Under dagens uppmärksammade presskonferens gällande det svenska KHL-laget Crowns skapades fler frågetecken än klartecken. Klart är att Bengt-Åke Gustafsson fortfarande är den hetaste kandidaten till tränarjobbet men han medger att det fortfarande finns oklarheter runt laget.

Enligt tidsplanen som presenterades på presskonferensen i dag ska det svenska laget spela sin första bortamatch den 20 augusti, med den första hemmamatchen den 10 september, mot CSKA. Trots de många oklarheterna så säger sig Bengt-Åke Gustafsson fortfarande vara intresserad av att leda laget.

– Det är kul att de är intresserade av mig och att de vill att jag ska leda laget, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Presskonferensen som hölls på Bosön har anklagats för att vara substanslös då det inte finns så mycket konkret att presentera gällande laget.

– Det är helt klart att det fattas massor av pusselbitar men det är någonting som man måste jobba med. De har i alla fall visat mig en strukturerad plan hur de har tänkt bygga ihop alltihop. Det är intressant att se om de lyckas, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Någon deadline gällande lagets vara eller icke vara verkar inte att finnas och Bengt-Åke Gustafsson säger att han inte känner någon press att lämna besked gällande en eventuell ledarroll.

– Jag har inte fått något kontrakt att titta på eller fakta från dem men det är en intressant arbetsuppgift att försöka bygga ihop ett lag, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Han berättar att han inte har några speciella krav för att säga ja till erbjudandet.

– Jag har inga krav än så länge, så insatt är jag inte i det hela. Jag är bara tillfrågad och har fått en beskrivning om hur det ser ut med alltihopa. Men till att börja med så måste de få godkänt så att det blir ett lag i KHL, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".