Karin Johannesson, biskopskandidat.
Karin Johannesson, biskopskandidat. Foto: Per Larsson/Sveriges radio

Karin Johannesson tvåa i biskopsvalet

Karin Johannesson: "Skönt att få ett besked"
5:29 min

Karin Johannesson blev inte biskop för Karlstads stift, men hon deppar inte för det. Nu väntar i stället en flytt tillbaka till Uppsala och mer forskning.

– Jag känner mig väldigt lättad på så sätt att man fått ett besked, säger Karin Johannesson. Det är en utdragen process att vara med i ett biskopsval. Och jag tycker nog inte att man kan vara besviken. Man står till förfogande och sedan är det så att människor röstar och väljer den de vill ha till biskop.

Hon var också kandidat i biskopsvalet i Västerås i fjol, men någon tredje gång lär det inte bli.

– Det är faktiskt mycket tveksamt, säger Karin Johannesson. Jag tror inte att jag står till förfogande i något stift där jag inte känner mig hemma.

Nu tar hennes projekt i Värmland slut och likaså hennes tjänstledighet i Uppsala.

– Jag kommer att börja med att vara tjänsteledig för att skriva, jag har lite forskningsuppgifter jag ska göra.

Men innan hon lämnar Värmland ska hon ordna en ledbeskrivning för pilgrimsvandring mellan Norra Dalby kyrka och Norra Finnskoga kyrka.

– Och sedan har vi också rallycrossen uppe i Höljes i juli, och där ska vi ha dygnet runt bemanning på rallycrossdiakonerna och det ska jag jobba med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".