Svensktoppen nästa 2016

Här är finalisterna i Svensktoppen nästa

1:46 min

Efter många timmars funderande var slutligen juryn enig. Olika musikstilar finns representerade i år. Allt från proggpunk till countryballader.

Åtta jurymedlemmar satt under många timmar och kollade tonartshöjningar och lyssnade på stämmor. Bredden på det inskickade materialet var stor och kvaliten hög. Det skrivs och produceras så det knakar i Värmland. Juryn noterade också att åldersspannet på de deltagande var stort. Från tonåringar till 50+.

De deltagande är:

Oh Mothership. Ett band som spelar rock med klara 70-talsreferenser. Låten de tävlar med är "Shotgun". (Hör låten HÄR)

Matilda & Stefan. Pop med countrykänsla från östra Värmland. "Golden frame" heter deras låt. (Hör låten HÄR)

Sebastian Arnesson tävlar med låten "Break me to pieces", en låt med tydligt dansbeat. Han kommer från Arvika. (Hör låten HÄR)

Häktet är ett band från Karlstad. Deras progg-punk gick hem hos juryn och låten "Ammoniak" får nog en och annan att haja till. (Hör låten HÄR)

Åsa Karlström från Karlskoga har skrivit den låt som Martin Nilsson ska framföra. Miracle är en treminuters countryballad med tonartshöjning. (Hör låten HÄR)

Karlstadsbandet Blomba, som även den mest erfarna musikkritiker skulle ha svårt att stoppa i ett fack. Modern pop helt enkelt. Deras låt heter "Babylon circus". (Hör låten HÄR)

Nu ska deltagarna bli intervjuade av Sara Johansson under förmiddagarna längre fram i maj, och sedan är det bara att invänta finalen på Sandgrundsudden 4/6. Då får också du som lyssnar vara med och rösta. I väntan på finalen kommer låtarna att spelas flitigt här i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista