Tre Kronors Magnus Nygren under Karjala Cup. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Tre Kronors Magnus Nygren under Karjala Cup. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nygren tar sista platsen i VM-truppen

Färjestads back Magnus Nygren har lämnat klartecken för VM-spel med Tre Kronor. Därmed tar han den sista platsen i den preliminära VM-truppen.

På tisdagen reser Tre Kronor till Moskva för ishockey-VM - start på fredag - och Mårts fick dagen före avresan grönt ljus från Nygren.

– Han hade en liten skada och jag ville vara säker på att den håller. Han har varit hemma och tränat och känt efter, så värre än så var det inte, säger Mårts.

Den offensive backen, som missade 1-7-förlusten mot Tjeckien i fredags, är tänkt för en roll som powerplayback.

Under helgen fick Mårts ytterligare ett NHL-nej, nu från Anaheimbacken Hampus Lindholm.

– Jag blev inte förvånad, han hade ju flaggat för det, säger Mårts apropå att Lindholm drogs med en revbensskada.

TT: Är du besviken på alla NHL-nej?

– Jag har släppt det och ser fram emot att få jobba med den här gruppen. Jag hade inte räknat in alla, så jag tycker det känns bra med de som har kommit, säger han.

Mårts har med sig sex NHL-spelare till att börja med, men det kan komma fler från de lag som åker ur i andra slutspelsomgången. Den slutgiltiga VM-truppen får innehålla 25 spelare (varav tre målvakter) och Mårts räknar med att anmäla 18 utespelare till premiären mot Lettland på fredag.

– Någonting sådant blir det. Vi kan inte gå in i turneringen med för få killar, då vinner vi inte, säger Mårts som inte behöva anmäla full trupp förrän till en eventuell VM-final.

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".