Kristin Mikalsen
Kristin Mikalsen Foto: SR Värmland

Begagnade kalsonger sökes till Finnskogscentrum

Gamla kalsonger från Finnskogen
1:15 min

Nu söker Torsby Finnskogscentrum i Lekvattnet efter något så ovanligt som begagnade kalsonger. Men inte vilka kalsingar som helst - de ska vara från sent 1700-tal och några år framöver. Och rena...

Kalsongerna som söks till utställningen ska vara från sent 1700-tal och några år framöver. Tydligt är att de ska vara begagnade och helst ha anknytning till Finnskogen. Trots att det finns stora samlingar kläder hos Värmlands museum så saknas det alltså underkläder. Men det kan finnas i gömmor hemma hos folk och nu finns chansen att hjälpa till att göra sommarens utställning på Torsby Finnskogscentrum komplett. Och det är bara att höra av sig om du har något intressant.

– Vi är intresserade av alla typer av begagnade kalsonger från den tiden bara de är rena. Det säger Kristin Mikalsen som jobbar med sommarutställningen på Finnskogscentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".