Svensktoppen nästa 2016

Arne lycklig finalist i Svensktoppen Nästa

3:49 min

På Sandgrundsudden i Karlstad den 4 juni ska sex artister tävla i den lokala finalen av Svensktoppen Nästa. Denna vecka ska vi få träffa alla finalister i Förmiddag. Först ut idag var artisten Arne från Arvika.

Arne, som egentligen heter Sebastian Arnesson, är glad över att vara en av de sex finalisterna.

– Det känns helt otroligt, det har gått så fort att känslointrycket inte riktigt har slått ut riktigt ordentligt än men det kommer nog, säger Arne.

Musiken har funnits i hans liv från dag ett.

– Jag är uppvuxen i en musikfamilj så vi brukar säga att vi är miljöskadade från start. Jag spelar piano, gitarr, lite saxofon och bas - lite det som behövs, berättar Arne.

Låten som han tävlar med heter Break Me To Pieces och text och musik är skrivna av Mattias Nordblom, Oskar Linderoth och Arne själv.

– Det är en rebellåt som handlar om att det i dagens samhälle finns många som har tycke och tänk om vad man ska syssla med i livet och kanske inte är så positivt inställda till det man vill göra. Låten handlar om att man ska strunta i vad andra tycker. Är det något man verkligen gillar och har passion för så ska man göra det, säger Arne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista