Vägglöss på flyktingboendet i Glava

1:13 min

Flyktingboendet i Glava fick ta emot en grupp flyktingar från HK Center i Kristinehamn tidigare i veckan. Nu har en grupp återvänt till Kristinehamn och dömt ut boendet i Glava. Det beror på att det finns vägglöss i Glava, säger volontären Siv Jivesand.

Siv Jivesand har fått bildbevis skickat till sig från sina kontakter på förläggningen i Glava. 

– Under morgonen så har jag varit i kontakt med miljö- och hälsa och fått bekräftat att en sköterska har slagit larm förra veckan. Då skulle det ha varit 20 rum som det var vägglöss i. 

Hur drabbas de här barnfamiljerna? 

– De är ju helt utelämnade till att vi i Sverige ska ta hand om de här barnen och familjerna på allra bästa sätt. Jag tycker att det är förskräckligt!

Vad vill du att det händer nu?   

– Stäng Glava! I alla fall preliminärt och se till att de här vägglössen blir borta, säger Siv Jivesand, flyktingvolontär. 

Alex Gorton som driver förläggningen säger till P4 Värmland att de sanerat för tre veckor sen – men mycket in- och utflyttning har sannolikt gjort att problemen bestått. Han säger också att han inte vet hur läget är idag, men menar att de sanerar regelbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista