kvinna står framför rulltrappa stina bergström Miljöpartiet
"Efter turbulensen i partiet har det varit många frågor att diskutera. Min besvikelse är att Åsa Romson inte fick sitta kvar" säger Stina Bergström när Miljöpartiets kongress avslutas. Foto: Annika Ström/ Sveriges radio

MP dippar men Bergström tror på nystart

Stina Bergström: "Höjdpunkten var fredsfrågan"
3:37 min

Senaste opinionsmätningen visar att förtroendet för Miljöpartiet minskar. Språkröret Stina Bergström däremot tror på en nystart efter  kongressen i Karlstad. Så här listar hon helgens höjdpunkter och besvikelser.

Kongressen som hölls i Karlstad i helgen har kallats för Miljöpartiets ödeskongress. Det värmländska språkröret, riksdagskvinnan Stina Bergström sammanfattar:

- Vi har fått en ny partisekreterare och ett nytt språkrörspar. Vi har tagit två viktiga propositioner om global utveckling och om statsutveckling.

Hon nämner språkröret Åsa Romsons avgång som den största besvikelsen - och som kongressens höjdpunkt ser hon gensvaret på den fredsmotion hon själv varit med och tagit fram.

De senaste opinionssiffrorna visar att MP backat senaste månaden och närmar sig riksdagsspärren.

Hur togs de nya siffrorna emot idag av dig och dina partikollegor?

- Det är inte oväntat. Är det så turbulent i ett parti då sjunker siffrorna. Vår förra partisekreterare trodde det skulle se värre ut.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".