Per-Erik Johnsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Per-Erik "Perra" Johnsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Leksands bragd ständigt närvarande för Perra

Perra: "Man blir påmind varje dag"
3:56 min

För snart sju veckor sedan lotsade Per-Erik "Perra" Johnsson sitt Leksand tillbaka till SHL. Trots det gått en tid påminns han ständigt om bedriften.

– Man blir påmind nästan varje dag om hur stort det verkar vara. När man lever i den där bubblan som vi gjorde så skärmar man sig från det som är runtomkring, säger Per-Erik Johnsson.

Leksand kom tillbaka till SHL efter en heroisk insats i den sjunde och direkt avgörande match i Örnsköldsvik mot Modo den 1 april. Hela Leksand, Dalarna och stora delar av ett hockeyintresserat Sverige imponerades av det som Perra och Leksand klarat av.

Häromdagen fick han utmärkelsen årets coach av Ishockeyjournalisternas kamratförening.

– Jag blev överraskad. Jag var ute och gick med mina hundra och när jag kom hem fick jag det ena sms:et efter det andra och jag tänkte det hade hänt någonting. Det hade det väl också. Det var väldigt roligt att få utmärkelsen.

Nu är han fokuserad på Leksand kommande äventyr - SHL. Och trots att han har svårt att lämna Värmland så kommer han att bo större delen av tiden i Leksand.

– Från slutet av juli i alla fall.

Det talas om extroverta och introverta ledare. Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag kan nog vara bägge delar tror jag. Men jag är nog mer introvert än extrovert, det tror jag i alla fall.

Är du dig själv hela tiden eller går du in i en roll?

– Mitt mål är att vara mig själv. Det gör också, tycker jag själv, att jag inte behöver fundera så mycket på vad jag sagt utan då är det bara att står för det. Det tycker jag är enklast, säger Perra.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".