Götetorpsskolan efter branden Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio
1 av 2
Götetorpsskolan efter branden på nyårsafton. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio
Johanna Nielsen. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
2 av 2
Johanna Nielsen. Foto: Jenny Tibblin.

Efter branden: Tre lösningar för Götetorpsskolan

"Det vore inte bra med större klasser"
1:07 min

Nu finns det tre förslag för hur Hammarös skolor ska se ut i framtiden. Det handlar bland annat om Götetorpsskolan, som brann på nyårsafton och som haft sin verksamhet i tillfälliga lokaler sedan dess.

Ett av förslagen innebär att det fortsatt blir både förskola och skola i Götetorpsskolan, enligt de andra förslagen flyttar skolverksamheten till Mörmoskolan.

Alla tre förslagen innebär också att det blir högstadium på Hammarö utbildningscentrum, genom att båda eller en av de nuvarande högstadieskolorna i kommunen flyttar dit.

Även Lillängsskolans framtid berörs i förslagen. Den verksamheten hamnar antingen på Mörmorskolan, eller blir kvar i nuvarande lokaler.

Flera föräldrar uttrycker nu sin oro, bland annat i en grupp på sociala medier. En av dom är Johanna Nielsen som har barn på Götetorpsskolan.

- Jag är orolig för att det ska fattas ett beslut om att Götetorp inte får behålla förskola och skola. Att flytta skolverksamheten därifrån skulle bli en försämring. Vi vill att Götetorpsskolan ska få vara kvar som den var förut, säger hon.

Nu ska Bildningsnämnden och Servicenämnden yttra sig om förslagen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".