1 av 2
Annika Andersson och Thomas Berglund. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Annika Andersson skrev texten och Thomas Berglund musiken. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Ny låt om hjärtan som klappar för Grums

Thomas Berglund: "Det var dags för en Grumslåt"
1:40 min

Mycket negativt har sagts och skrivits om Grums den senaste tiden. Av den anledningen bestämde sig Thomas Berglund och Annika Andersson för att göra en låt om det vackra och det som får hjärtan att klappa.

Efter flera tragiska dödsfall bland unga människor i Grums har kommunen nu bestämt sig för att ta krafttag mot droger och självmord. På Grums kommuns hemsida skrev bland annat kommunalrådet Leif haraldsson (S) ett öppet brev där han berättade om vad kommunen tänker göra för att vända utvecklingen.

Förra året uppmärksammades också kommunen i riksmedia efter ett inslag i SVT.

Tomas Berglund bestämde sig för att skapa något som är positivt och skrev musiken till låten Mitt hjärta klappar för Grums. Han vände sig till Annika Andersson för att få en text - nu är låten klar.

– Jag ville att det skulle vara en låt som alla åldrar kan lyssna på. Den skulle vara lätt så att folk kan sjunga med. Det känns spännande och jättekul, säger Tomas Berglund.

Varför just nu?

– Grums har ju fått en del kritik den senaste tiden och nu kände jag att det var dags.

Tomas Berglund vände sig till Annika Andersson för att få hjälp med en text.

– Han ringde mig en dag och jag satte mig samma kväll. Tomas fick texten dagen efter. Jag tänkte på vad vi har häromkring och att man längtar tillbaka när man åker härifårn, säger Annika Andersson.

Nu ska låten spelas in och säljas.

– Vi ska trycka upp 1 000 skivor och de pengar vi får in ska gå till Barncancerfonden, säger Annika Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".