Carl och Filip Glavå, två deltagare i streetfisketävlingen i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Carl och Filip Glavå, två deltagare i streetfisketävlingen i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Fisketävling i centrala Karlstad i dag

Arrangören: Du kan ta fem gäddor över metern när det är bra fiske här
1:34 min

Idag fiskas det efter gädda i centrala Karlstad.  Det är Streetfisketävling där reglerna är enkla: den som fångar de fem längsta gäddorna vinner, man får bara fiska från land, inte använda levande beten och bara gå cykla eller åka buss mellan fiskeplatserna.

– Det är egentligen klassiska streetfishingregler att man får använda lokaltrafik. Det handlar ju om att fiske i staden ska vara smidigt och enkelt, säger Robin Andersson som är en av arrangörerna.

Varje deltagare utrustas innan start med ett stort måttband som man lägger gäddan på när man fått upp den och sen tar man helt enkelt en bild på gäddan som bevis på sin fångst, gäddan åker sen tillbaka i älven. Men var gäddan gömmer sig, det är svårt att veta.

– Har inte en aning. Jag åker runt och där jag tycker det ser bra ut ställer jag mig och prövar, säger Filip Glavå som har åkt in från Vålberg för att med sin bror Carl tampas om gäddorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".