Therese Nyström Karlsson. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Therese Nyström Karlsson är butikschef på Myrorna i Karlstad. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Myrorna ger kurs i stylad garderob

"Kursen är gratis"
0:55 min

Nu följer Myrorna upp sin kartläggning över svenskarnas attityd till sina garderober med en mejlkurs för alla som vill ha en välorganiserad garderob.

7 av 10 svenskar använder bara hälften av kläderna i sin garderob, eller mindre. Det visade den undersökning som Myrorna tog fram i samband med klimatmötet i Paris förra året. Många plagg ligger bortglömda långt inne i mörka garderober - istället för att komma ut i ljuset, användas, och därmed bidra till både en bättre miljö och ett bättre samvete.

Nu lanserar Myrorna en microkurs med syftet att guida svenskarna i processen med att aktivera sina garderober. Målet är att deltagarna efter avslutad kurs ska ha välorganiserade garderober, anpassade efter sina behov.

– Kursen är gratis och målet är välorganiserade garderober, säger Therese Nyström som är butikschef på Myrorna i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".