Simon från Arvika kan bli Årets rockröst

5:01 min

Sångaren Simon Karlsson från Arvika kommer att representera Värmland i tävlingen Årets rockröst. Den 9 juli står han på scen i Åmotfors folkets park tillsammans med Brolle Jr och Charlotte Perelli.

Årets rockröst är en något av en nylansering av tävlingen Rock-SM som genomfördes under 1980-talet. Nu är tävlingen en del av Brolle Jrs och Charlotte Perellis Rock n´Roll-turné där vinnare från varje län får uppträda tillsammans med de välkända artisterna. När Simon Karlsson fick beskedet att han skulle representera Värmland blev han överraskad - och irriterad.

– Först svarade jag inte när de ringde, jag trodde att det var telefonförsäljare. Sen ringde mamma och sa att jag var tvungen att ringa upp. Jag frågade henne vad det handlade om och då sa hon att det var en tävling som jag var nominerad till, berättar Simon Karlsson.

Det var hans mamma som utan hans vetskap hade anmält honom till tävlingen.

–Först blev jag arg men nu tycker jag att det är väldigt roligt att det är jag som har blivit nominerad, berättar Simon Karlsson.

Det är lotten som kommer att avgöra vilken låt han kommer att få framföra, men det handlar om rocklåtar från 1950-70-talen.

– Jag hoppas på någon riktigt bra Elvis-låt, säger Simon Karlsson som till vardags jobbar som montör i Arvika.

Han tävlar mot 16 andra rocksångare och i slutet av turnén så väljs en vinnare som får motta ett stipendium på 25 000 kronor.

– Det känns himla bra och nästan lite overkligt, säger Simon Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista